KÜLFÖLD

Joe Biden alelnökjelöltje a kaliforniai tűzvész áldozatainak nyomorával kampányol

Kamala Harris egy teljesen kiégett ház romjaival prezentálta a globális felmelegedés következményét. A ház tulajdonosának fia szerint a családja tragédiáját használta kampánydíszletnek a demokrata politikus.

A kaliforniai erdőtüzek idén eddig 809 ezer hektárnyi területet perzseltek fel az USA legnagyobb tagállamában. A hatóságok több, mint 560 aktív tűzfészket tartanak számon, és több, mint 12 ezer tűzoltó küzd a lángok megfékezéséért. A katasztrófában eddig 34 ember vesztette életét, 43-an megsérültek, 500 épület vált a lángok martalékává és 175 ezer embert kellett kitelepíteni otthonából.

Nem túl meglepő módon az amerikai elnökválasztási kampány egyik fontos témájává vált a kaliforniai erdőtüzek okozta katasztrófa az elmúlt napokban. A Demokrata Párt és a balliberális főáramú média az éghajlatváltozás egyik negatív következményeként beszél a tragédiáról, Donald Trump és republikánusok szerint viszont a legtöbb kaliforniai tűzfészek szándékos gyújtogatás, vagy közvetlen emberi tevékenység eredménye.

Nos, az igazság vélhetően valahol a két álláspont között van félúton. Ezzel pedig jó eséllyel Joe Biden alelnökjelöltje, Kammala Harris is tisztában van, aki ennek ellenére úgy döntött, hogy a helyszínre siet és egy kiégett erdő közepéről osztja meg magvas gondolatatit globális felmelegedésről.

Kamala Harris Kalifornia demokrata párti kormányzójával, Gavin Newsom tartott terepszemlét a tüzek által leginkább sújtott Fresno megyében. A politikusok egy leégett ház kertjében fotóztatták magukat, majd a képeket a közösségi oldalaikon landoltak, ahol a saját narratívájuk alátámasztására használták azokat. Ezt viszont kiszúrta a megsemmisült ingatlan tulajdonosának fia, aki egy hosszú Facebook-bejegyzésben tette helyre a családja nyomorával kampányoló baloldali politikusokat.

„Azoknak a barátaimnak, akik nem ismerik fel a kandallót a háttérben, ez maradt a szüleim házából! Ami viszont igazán elszomorít az az, hogy ez a két politikus a szüleim tragédiáját egy fényképes lehetőségként használta, hogy a politikai narratívájukat felépítsék. (...) Egy tisztességes emberi lény, akinek van jelleme és stílusa, az nem kampányol más ember nyomorával az országos televízióban. (...) A szüleimet még nem engedték vissza, hogy megnézzék mi maradt az otthonukból, de ezek ketten engedély nélkül bementek a szüleim ”kertjébe„, hogy a házuk romjaival fotózkodjon. Gondolom a szüleim által fizetett ingatlanadó teszi ezt lehetővé számukra! A magántulajdonnak befellegzett Kaliforniában!” – fogalmazott a ház tulajdonosának fia, Trampas Patten egy Facebook-bejegyzésben, ami majdnem 3 ezer megosztást kapott.

For the friends of mine that don’t recognize the fireplace in the background, that is what is left of my parents house!...

Közzétette: Trampas Patten2020. szeptember 15., kedd

Trampas Patten húga a FOX26 nevű helyi tévécsatornának adott interjút az esettel kapcsolatban. Bátyjához hasonlóan ő is visszataszítónak nevezete a demokrata politikusokat, akik a szülei romos házánál kampányoltak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?