KÜLFÖLD

Jó hír a turistáknak: 2021 januárjától e-vízumot is válthatunk ebbe az országba!

Az újdonság egy 16 napos turistavízum lesz és körülbelül 50 dollárba fog kerülni. Az indulásig elkészítik hozzá a mobilalkalmazást is - írta a Kommersant.
címkék:
  • Szerző: SZM

Az eddigieknél sokkal egyszerűbben, az interneten is beszerezhető, úgynevezett e-vízummal is beléphetnek a turisták Oroszországba 2021 januárjától – adta hírül az orosz Kommersant. A lap szerint az erről szóló rendeletet Putyin elnök már aláírta. Az egyelőre 16 napos vízummal üzleti és humanitárius céllal is lehet majd tartózkodni az országban.

A Kommersant forrásai szerint

Kína, Dél-Korea, Japán, az EU-országok és a nem uniós schengeni államok, valamint esetleg Új-Zéland szerepel a listán. Az e-vízumot jelenleg nem tervezik kiterjeszteni az Egyesült Királyság, Kanada és az USA állampolgáraira.

Az e-vízum nem lesz ingyenes, nagyságrendileg 50 dollárba kerül majd.

A jövőben az ilyen típusú vízumokkal többszörösen is be lehet majd lépni Oroszországba, és azt tervezik, hogy a bevezetéséig mobilalkalmazást is készítenek hozzá – mondta el a lapnak a digitális fejlesztési, kommunikációs és tömegkommunikációs minisztérium helyettes vezetője, Oleg Pak.

Forrás: RT

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?