KÜLFÖLD

Játszadozó rendőrök miatt robbant ki a botrány

Megdöbbentő látvány fogadta az angliai Hull Fesztivál több tízezer látogatóját: a megyei rendőrség 21 szolgálatban lévő rendőre a bûnüldözés helyett dodzsemezéssel ütötte el a munkaidőt.
  • Szerző: KF

A 8 napos rendezvény során naponta összesen 40 rendőr volt szolgálatban, a korábbi évek tapasztalati alapján ugyanis a fesztiválon rendszeresek az incidensek, lopások. Most azonban csak négy letartóztatás történt kisebb rendzavarások miatt. A rendőrség szerint azért, mert a vásár különösen békésen zajlott le, de a helyiek szerint inkább az állhat a minimális intézkedés hátterében, hogy a rendőrök nem a munkájukkal törődtek.

 

A rendőrök nagy örömmel posztolták közösségi oldalaikra is a dodzsemes képeket, köztük olyanokat is, mikor épp egy felborult kisautónál „helyszínelnek”. A mulatságban részt vett az évi 80 ezer fontot kereső Darren Downs főfelügyelő is, aki korábban rendszeresen panaszkodott arra, hogy a megyei rendőrségnek nincs elég embere, a rendőrök túlterheltek. A rendőrség végül azzal védekezett, hogy a dodzsemezés csak egy öt perces szünet volt a kivezényelt rendőrök munkájában, és ennyi szórakozás nekik is jár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?