KÜLFÖLD

Itt is megjelent: Észak-Korea hivatalosan is regisztrálta az első fertőzésgyanús esetet

Észak-Korea hivatalosan is regisztrálta szombaton az első, koronavírus-fertőzés gyanúját felvető esetet, ezért összehívták a kormányzó Koreai Munkapárt központi bizottságának rendkívüli ülését – jelentette a KCNA állami hírügynökség.
  • Szerző: Ripost

A tájékoztatás szerint egy olyan férfinál áll fenn a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszong városba a szomszédos Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott mintegy három évvel ezelőtt.

Képünk illsztráció
Fotó: Pixabay

Közölték: az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták őt, és megpróbálják felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szükséghelyzetet rendelt el, valamint utasított Keszong lezárására. Ez lehet az első fertőzési eset, amelyről hivatalosan beszámolnak a helyi hatóságok, amelyek eddig tagadták a vírus jelenlétét a távol-keleti országban.

Észak-Korea a szokásosnál is szigorúbb határzárat rendelt el a járványhelyzet miatt, és ezreket különítettek el, a korlátozásokat azonban az utóbbi hetekben már lazították.

Kim Dzsong Un észak-koreai két hete még azt közölte: országa tökéletesen megakadályozta, hogy a koronavírus bejusson területére.

Kim a Koreai Munkapárt Politikai Bizottságának kibővített ülésén beszélt elnökként. A kommunista ország hírügynöksége, a KCNA tudósítása szerint az ország vezetője óva intett az önelégültség legenyhébb megnyilvánulásától is és a járvány elleni intézkedések lazításától. Mint mondta, maximális éberségre van szükség.

Még ezt megelőzően nyilvánosságra került egy közlemény miszerint Kína hajlandó támogatást nyújtani Észak-Koreának a koronavírus járvány elleni küzdelemben, az állami televízió idézte Hszi Csin-ping elnök levelét, amelyet Kim Dzsong Un észak-koreai diktátornak küldött.

Mindez azért érdekes, mert Észak-Korea egyetlen új koronavírussal összefüggő megbetegedést és halálozást sem jelentett, azonban korábban kiszivárgott információk szerint az országban is megjelent a járvány, és súlyos lehet a helyzet, hiszen az országban az egészségügy katasztrofális állapotban van, ahogyan a gazdaság is.

A valódi észak-koreai helyzetet jelezheti, hogy a Kína vezetője, Hszi azt mondta, hogy aggasztja az észak-koreai helyzet és az emberek egészsége.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?