KÜLFÖLD

Itt a vég! A skótoknak befellegzett

A 888.hu hírportál értesülése szerint Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók. A skótoknak ezek szerint végleg elment az eszük.
  • Szerző: Ripost

A skót parlament a koronavírus-pánikot kihasználva szinte észrevétlenül, fű alatt elfogadott egy törvényt, amely örökre megváltoztathatja a skót történelmet. A törvény szerint a jövőben azok a migránsok is részt vehetnek a skót parlamenti választáson, akik nem rendelkeznek állandó lakhellyel, csak menedékjoggal.

A 888.hu szerint mostantól szavazókat importálhat magának a kormány, azaz brutálisan beavatkozhat a demokratikus rendszerbe. Skóciában vége a valódi demokráciának.

Már csak azért is így van ez, mert Skócia azon országok közé tartozik, akik aktívan és tudatosan importálják a migránsokat a munkaerőhiány leküzdése érdekében. A migránsokat 2015 és 2016 között menetrendszerűen közlekedő repülőjárat szállította Szíriából Skóciába.

(Forrás: Pixabay)

Február 22-én elfogadott törvényben minden Skóciában élő menedékjoggal vagy lakcímmel rendelkező lakos szavazhat, állampolgárságtól függetlenül. Vagyis tulajdonképpen bárki részt vehet a választáson, ha éppen úgy hozza úri kedve. Mindössze annyi a dolga, hogy odautazik, pár hónapra kibérel egy lakást, és máris beleszólhat a skót országgyűlés összetételébe, a kormányfő kilétébe, magyarán a skótok életébe.

A veszély óriási, hiszen köztudott, hogy hasonló dolog már nálunk is történt. Az októberi önkormányzati választásokon több olyan körzetben, ahol hagyományosan a jobboldal volt többségben, azért győztek a balosok, mert sikerült megetetniük a külföldi állampolgársággal, de magyar lakcímmel rendelkezőket, hogy „a diktatórikus Fidesz” ellen szavazzanak.

Látható tehát, hogy az, hogy egy országban ki rendelkezik szavazati joggal, és ki nem, óriási hatása van a politika paletta alakulására, még egy ilyen viszonylag homogénnek tekinthető ország esetében is, mint Magyarország.

Vajon mit jelenthetne ez a már ma is migránsok tömegeit befogadó országok esetében? Ha ezt más országok is bevezetik, akkor az
közvetlen módon befolyásolná Magyarország életét is, hiszen az egész Európai Parlament összetétele is eszerint alakulhatna.

Közvetve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen erők irányítják hazánk legfontosabb stratégiai és gazdasági partnereinek, valamint az Európai Unió vezető országainak kormányait.

És ezeket olvastad már?