KÜLFÖLD

Itt a bizonyíték: menekültként érkeznek terroristák Európába

Senki sem gondolta volna a 24 éves szír Majed A.-ról, hogy valójában az Iszlám Állam egyik veszélyes harcosa. A német államügyészség azonban azt állítja, hogy a kedden elfogott férfit bizony a menekültek között csempészte be a terrorszervezet még 2015-ben.
  • Szerző: WM

Kedden reggel 5 órakor csaptak le a német terrorelhárítás emberei arra a 24 éves szír férfira, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban az Iszlám Állam oldalán harcolt. Majed A. 2015 augusztusában érkezett Németországba menekültként, majd a 6 ezer lakosú Büchenben telepedett le. A férfi ismerősei teljesen sokkos állapotba kerültek az elfogás hallatán. Nagyon érdeklődött a német történelem  iránt - írja a Bild.

Sokszor utazgatott vonattal, hogy bejárja az országot, Hamburg volt a kedvence. Koncertekre járt, példamutatóan részt vett az integrációt segítő tanfolyamokon, és egész szépen megtanult németül is

– meséli egy bücheni lakos. A német államügyészség tudomást szerzett róla, hogy Majed A.-t Szíria észak-nyugati részén képezték ki fegyveres harcosnak, és ezt követően több támadásban részt is vett.

Az ügyészség most azt vizsgálja, hogy a férfit konkrét feladat elvégzése céljából küldték-e Németországba.

És ezeket olvastad már?