KÜLFÖLD

Iszlamista átnevelőiskolákra csaptak le a francia hatóságok

Az ország több pontján, egy összehangolt akciósorozat keretein belül olyan intézményeket vettek zár alá, ahol a radikális iszlám tanait hirdették.

A francia belügyminisztérium parlamenti államtitkára bejelentette, hogy rendőrség és a terrorelhárítási szervek több radikális iszlámmal összefüggésbe hozható intézményre csaptak le egy összehangolt akciósorozat során az ország 15 pontján – írja a francia sajtó.

(afp)

Laurent Nunez hivatalos tájékoztatása szerint francia hatóságok összesen 3 magániskolát, 12 mecsetet, 130 vendéglátóhelyet és 9 dzsihadista egyesületet vettek zár alá. A feltételezések szerint ezek a civil szerveződésű intézmények a radikális iszlám híveinek a találkozóhelye volt, többekben pedig dzsihadista átnevelőiskolák is működtek.

„Minden erőnkkel harcolunk a politikai iszlám ellen, ami szerint a vallási törvények felülírják a köztársaság törvényeit.” - fogalmazott Lauren Nunez a sajtótájékoztatón, amin bejelentette, hogy az rendőrségi akció sikeres volt, és közvetlen fizikai agresszióra nem került sor.

És ezeket olvastad már?