KÜLFÖLD

Irakban elfogták az Iszlám Állam egyik vallási vezetőjét

Az iraki hatóságok tájékoztatása szerint az utóbbi hónapok egyik „legnagyobb” rendőrségi eredménye, hogy sikerült letartóztatni az iszlamista jogtanácsost.

Az iraki rendőrség egyik különleges egysége elfogta a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet legfontosabb „muftiját”, azaz iszlamista jogtanácsosát – írja a Jerusalem Post című izraeli hírportál.

Az iraki hatóságok tájékoztatósa szerint a terrorelhárítás emberei csütörtök este tartóztatták le Shifa al-Nima iszlamista jogtanácsost Moszul egyik külvárosában. A rajtaütés során senkinek sem esett bántódása, a férfi nem tanúsított ellenállást – igaz a róla nyilvánosságra hozott képek alapján erre nem is nagyon lett volna képes.

(twitter)

Egyes hírforrások arról számolnak be, hogy Shifa al-Nima több mint 130 kilós és egyetlen rendőrségi járműbe sem fért be miután őrizetbe vették. A dzsihadista vallási vezetőt ezért egy furgon platóján, közvetlen egy nagy kaliberű gépágyú mellé fektetve szállították börtönbe.

(twitter)

Shifa al-Nima az Iszlám Állam egyik legfontosabb vezetője volt a térségben. Többek között a lőfegyverek elosztásáért és a terrorszervezet által hitetlennek kikiáltott tudósok és papok kivégzését irányította. Emellett utasítást adott a olyan Moszul környéki történelmi emlékművek felrobbantásához, melyeknek nincs köze az Iszlám valláshoz és történelemhez.”

- fogalmazott a rendőrség szóvivője.

És ezeket olvastad már?