KÜLFÖLD

Ilyen tényleg létezik? Ezt tette a férj, nehogy feleségéhez jusson a pénz

A férfi indoklását és történetét sem fogadta el a bíróság, így végül fizetnie kell.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy 55 éves kanadai üzletember azt állította egy válóperes tárgyaláson, hogy máglyákon elégetett több mint egymillió kanadai dollárt (átszámítva nagyjából 230 millió forintot), hogy volt felesége ne kaphassa meg az összeget – jelentette a helyi sajtó. Az Ottawa városában élő Bruce McConville azt mondta, a válás okozta frusztrációja miatt égette el a kisebb vagyont, hozzátéve, hogy ez nem olyan dolog, amit normális esetben csinálna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A férfi állítása szerint hat bankszámláról vett fel 25 részletben egymillió és ötvenezer dollárt, és ezt banki kivonatokkal is tudja bizonyítani. Azt azonban már nem, hogy a pénzzel mi történt.

Elmondása szerint tavaly szeptemberben 743 ezer dollárt (170 millió forint) égetett el egy máglyán, majd decemberben 296 ezer dollárt (67 millió forint). Kevin Phillips bíró ezt nem hitte el, mert nincs felvétel a történtekről, és szemtanúk sincsenek.

McConville-nek azért kellett bíróság elé állnia, mert a válással kapcsolatos vagyonmegosztásról és gyerektartásról szóló eljárásban nem működött együtt a bírósággal. A férfi nem osztotta meg a vagyoni helyzetéről szóló információkat, amik híján a bíróság nem tudott dönteni arról, mennyi pénzt kell fizetnie feleségének és gyerekének, és nem is fizetett nekik semmit.

A férfi közben figyelmen kívül hagyott egy korábbi bírósági döntést, ami megtiltotta, hogy eladja tulajdonait. Az ügyben döntő bírót frusztrálta, hogy McConville „kigúnyolja” a bíróságot, és semennyire sem hitte el a férfi állítását, hogy elégetett egymillió dollárt. Végül 30 napig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit, akinek a büntetése leülése után naponta kétezer dollárt (460 ezer forint) kell fizetnie a volt feleségének, egészen addig, amíg pénzügyi helyzetéről részletesen be nem számol.

címkék:
És ezeket olvastad már?