KÜLFÖLD

Ilyen sem volt még! Egyszerre 300 imám ítélte el az Iszlám Államot

"Ti vagytok az iszlám fekete bárányai!" - üzenték a terrorszervezetnek. A szomszédunkban jelenleg 300 veszélyes dzsihadistát tartanak számon.
címkék:
  • Szerző: SZM

Nem tudhatjuk, hogy egy imám intelmei, prédikációi milyen hatással lehetnek az úgynevezett szélsőséges iszlamistákra. Az sem mérhető, hogy 300 imám egyöntetű nyilatkozata mennyit számít. Mindenesetre Ausztriában most összegyűlt 300 iszlám prédikátor, és 9 pontban foglalták össze az ISIS-szel kapcsolatos álláspontjukat.

“Ti vagytok az iszlám fekete bárányai” – állították az Iszlám Államról. Az imámok elítélték a világon bárhol előforduló terrorcselekményeket, és egyetértettek abban, hogy azok végrehajtóit a lehető legszigorúbban meg kell büntetni.

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy nem lehet a terrorizmust egyetlen valláshoz, fajhoz vagy kultúrához kötni.

Minden iszlámhívőnek tiszteletben kell tartania Ausztria társadalmi berendezkedését,

amely a törvények előtti egyenlőségre, a pluralizmusra és a demokráciára épül – szól az imámok nyilatkozata. Felhívja az Ausztriában élő iszlámhívőket arra, hogy aktívan vegyenek részt az ország mindennapi életében, és éljenek békében a befogadókkal.

Jelenleg az osztrák lakosság 5–10 százaléka muzulmán, és már körülbelül 22 százaléka valamilyen bevándorló, vagy annak leszármazottja.

 

Forrás: RT.com

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?