KÜLFÖLD

II. Erzsébet saját miniszterelnökén gúnyolódott

Az a hír terjed, hogy a királynő a ruházatával próbálta kifejezni, mit is gondol valójában Nagy-Britannia unióból való kilépéséről.
  • Szerző: WM

II. Erzsébet brit királynő szerdán beszédet mondott a Lordok Házában. Ebben ismertette az új brit kormány törvényalkotási programját. A két legsarkalatosabb pont, az uniós tagságról szóló törvény visszavonása és a bevándorlás szabályoszása lesz az elkövetkezendő két évben. A közösségi oldalakat használók körében azonban nem ez volt a központi téma, hanem, hogy a királynő csupán véletlenül öltözött kék-sárgába, vagy ezzel a - kísértetiesen az uniós zászlóra hasonlító - ruházattal akarta tudatni, hogy nem támogatja a brexitet

II. Erzsébet kalapja már külön nevet is kapott, a netezők csak anti-brexites kalapnak nevezik. Sokak szerint a királynő igazi trollként, kemény humorát bevetve kritizálta Theresa Mayt és az uniós kilépést.

Az esemény különösen nagy érdeklődést váltott ki, ugyanis lapértesülések szerint ez lehetett az utolsó, Lordok Házában tartott beszéde királynőként - írja a Bild.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?