KÜLFÖLD

Így tört ki a pánik: Hatalmas robaj, sikítások, tűz és füst Londonban

Sikoltozó emberek éghettek bent a pokoli tûzben. Mindent ellepett a füst és korom. Szemtanúk szerint borzalmas haláltusát vívhattak az emberek.
  • Szerző: Ripost

Teljes terjedelmében lángolt egy huszonhét emeletes lakóház London nyugati részén, mintegy kétszáz tűzoltó dolgozott a helyszínen.

Még mindig nem tudni, mi okozta a tüzet. A lángokat mostanra nagyrészt eloltották, de sűrű füst gomolyog az épületből.

A tudósítások szerint többen az épületben rekedhettek, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Áldozatokról egyelőre nincs hír, sérültekről szólnak a beszámolók.

Szemtanúk szörnyű dolgokról számoltak be.

Egy riporter azt mondta az egyik rádiós csatornának, hogy teljesen befedte őt a hamu, noha száz méterre állt a tűz helyszínétől. Szemtanúk szerint a lakók telefonjuk fényénél próbálták elhagyni az épületet.

A kétségbeesett lakosok közül többen lepedőből csomózott köteleket készítettek, hogy megpróbáljanak elmenekülni.

Többen látták, hogy valaki 10-15 emelet magasból ugrott ki a tűz elől. Egy ötéves kislányt viszont sikerült kimenekítenie a tűzoltóknak - írja a DailyMail.

Tim Downie, aki 600 méterre lakik az épülettől, azt mondta a Sky Newsnak: Borzalmas szag terjeng a környéken, és alig van olyan része az épületnek, ami nem ég.

Andy Moore, a BBC újságírója szerint megvan a veszélye annak, hogy a toronyház esetleg összeomlik.

A környéket ezért evakuálták.

A Grenfell Tower egy 120 lakásos toronyház. Tavaly felújították, új ablakokat, fűtés- és vízvezetékrendszert kapott. Önkormányzati bérházként működik, több százan laktak benne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?