KÜLFÖLD

Így mentette meg a beteg tűzoltót a hálás anyuka

A tûzoltó megmentette a lánya életét, ezért később, amikor a férfi beteg lett, az édesanya adományozta neki a veséjét, hogy így hálálja meg a férfi hősies tettét.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas dolog történt 2016 augusztusában egy minnesotai család otthonában. Becca Bundy egyéves kislánya rohamot kapott az éjszaka közepén, egy hajszálon múlt az élete. A pánikban lévő édesanya azonnal hívta a 911-et, és legnagyobb szerencséjére egy tűzoltó éppen a közelben volt. Bill Cox elvégezte az életmentő tanfolyamot is, így sikerült stabilizálnia a kislány állapotát, mire a mentők kiérkeztek.

Két évvel később egy bearsville-i adománygyűjtő rendezvényen találkozott újra az anya a hős tűzoltóval. Megdöbbenve látta, mit visel a férfi. Bill pólóján ugyanis a következő felirat díszelgett: „Bill vagyok. Végstádiumban lévő veseelégtelenségben szenvedek. Szükségem van egy vesére”.

A most 66 éves férfi csak egy vesével született, és most az is felmondta a szolgálatot. Az orvosai nem ámították: a dialízissel csak pár hónapig húzná ki, és már több mint egy éve volt fenn a transzplantációs listán. És bár egészséges emberek is felajánlhatják az egyik szervüket, mégis nehéz tökéletes egyezést találni.

Bill így végső elkeseredésében egy pólón hirdette, hogy vesebeteg. A férfi úgy gondolta, ha még kicsi is az esély arra, hogy így talál donort, megpróbálja ezt is.

Úgy tűnik, éppen ez hozta meg a szerencséjét. Ugyanis pár perces beszélgetés után kiderült, hogy azonos a vércsoportjuk, és Becca nem is gondolkodott tovább.

"Nem tudtam kiverni a fejemből. Egyre csak azt hajtogattam, én vagyok az egyetlen esélye" - emlékezett vissza. Hamarosan meg is csináltatták a vizsgálatokat és kiderült, tökéletes donor lenne a tűzoltó számára.

"Emlékszem, amikor megkaptuk az eredményeket, mind a ketten elsírtuk magunkat. Örömkönnyek voltak persze. Bill pedig nem győzött hálálkodni" – mesélte Becca a CNN-nek.

Végül sikeres műtétet hajtottak végre rajtuk a Minnesotai Egyetem Orvosi Központjában, most az otthonukban lábadoznak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?