KÜLFÖLD

Így kapták el Olaszországban az Iszlám Állam bombagyárosát

A marokkói migránst testi sértés miatt vették őrizetbe még augusztusban az olasz hatóságok. Kiderült, hogy a férfi az Iszlám Állam terroristája, szakterülete pedig a bombák összeszerelése.
  • Szerző: WM

A római ügyészség közleményéből kiderül, hogy az eddigi nyomozás megállapította, hogy a 39 éves marokkói származású bevándorló azért utazott Európába, hogy új terroristákat toborozzon és képezzen ki. A hatóságok azonban csak a szerencsének köszönhetik, hogy a veszélyes férfi nyomára bukkantak. Genovai járőrök ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy a férfi a nyílt utcán megverte a terhes barátnőjét.

A marokkói migránst elfogták a rendőrök, és a helyi őrsön előállították. Ekkor derült ki, hogy a titkosszolgálat már korábban is megfigyelte a férfit, aki a gyanú szerint a Közel-Keleten az Iszlám Állam oldalán harcolhatott. A terrorista állítólag a bombák összeszerelésében, és azok élesítésében volt különösen jó - írja a krone.at.

A hatóságok közlése szerint a marokkói férfi telefonján számtalan bizonyítékot találtak. A képek között volt olyan, ahol az Iszlám Állam zászlajával pózolt, de szerepeltek útlevelek, propagandavideók és öngyilkos merénylőkről készült felvételek is a telefon memóriájában. Az egyik videóban konkrét utasítások hangzanak el egy esetleges terrortámadás elkövetésének menetéről.

Ebben a teherautókat jelölik meg a legoptimálisabb eszköznek, amivel terrortámadást végre lehet hajtani. Célpontként pedig a sétálóutcákat, fesztiválokat piacokat. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?