KÜLFÖLD

Így élte át a szemtanú a romániai tornádót

Európában ritka légköri jelenség a tornádó, ezért is volt meglepő, hogy kedden végigsöpört Románián. A Ripost-nak most egy szemtanú mesélte el, hogyan élte át a veszedelmes képződményt.
  • Szerző: Ripost

„A Constantin Brancoveanu és Drajna falvak közötti úton utaztam délután öt körül, amikor valami furcsa szelet láttam"

– kezdte az élménybeszámolót Marin B.

„Láttam, ahogy tölcsér alakúvá válik, akkor jöttem rá, hogy ez olyan, mint a filmekben. Amikor közelebb értem, láttam, hogy az emberek a szélvédőn és a tetőablakon keresztül videózzák, fényképezik. Az egyik autóban egy pap utazott, sűrűn vetette a kereszteket, imádságot mormolva. Öt perc alatt leizzadtam, olyan fülledt meleg volt. Messziről látszott, hogy visz valamit a levegő, később tudtam meg, hogy az egy busz volt, amit felborított a 90 km/órás szél. A zarándokokat szállító buszban 39-en utaztak, heten megsérültek."

 

"De mire felfogtuk, hogy mi történik, már vége is lett. Egy óra múlva szivárvány volt az égen és sütött a nap" – tette hozzá a szemtanú.  A környéken jég esett a forgószél után.

A tornádó rengeteg fát és autót megrongált. A falvakban a pincék megteltek vízzel. Sok gazdasági épületből ki kellett menekíteni az állatokat, Drajnán 16 ház maradt tető nélkül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?