KÜLFÖLD

Hová tűnhettek a 30 milliót érő kincsek a rablógyilkosság után?

Egy hónapja jelentette a családja a 61 éves Patricia H. eltűnését. A hannoveri rendőrség két héttel később találta meg az idős nő holttestét egy tető alá rejtve. A rendőrség egy marokkói migránst gyanúsít a rablógyilkosság elkövetésével.
  • Szerző: WM

Amint arról a is beszámolt korábban, a tetőtéri lakásában, egy ragasztószalaggal fojtották meg Patricia H.-t. A Hannoverben elkövetett gyilkosság sokkolta a helyieket, főleg miután kiderült, hogy a gyanúsított egy 32 éves marokkói migráns. Az jómódú, idős nőről kiderült, hogy bevándorlóknak tartott nyelvórákat a lakásán, feltehetően a gyanúsított, Faried A. is innen ismerhette. A marokkói bevándorlóra egy taxiban csapott le a rendőrség. A férfinél megtalálták az áldozat telefonját, és 32 ezer euró készpénzt, ami feltehetően szintén a meggyilkolt nő lakásából tűnhetett el. A német sajtó információi szerint azonban a család további értéktárgyak eltűnéséről számolt be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozókat arról tájékoztatták, hogy közel 33 millió forintot érő aranyérméknek veszett nyoma. A rendőrség sem a férfi elfogásakor, sem a menekültszálló átkutatásakor nem találta meg a vagyont érő kincseket. Ezért a hatóságok azt se zárják ki, hogy a gyilkosnak segítője lehetett, aki egy esetleges orgazdának eladta az érméket. A gyanúsított a rendőrségen egyébként azt vallotta, hogy ő csak segédkezett a gyilkosságnál, de ténylegesen nem ő fojtotta meg a nőt. A rendelkezésre álló bizonyítékok ennek ellentmondanak, mivel például a ragasztószalagon csak a marokkói migráns ujjlenyomatát találták meg.

És ezeket olvastad már?