KÜLFÖLD

Hosszan beszélgetett a nővérekkel, 20 perc múlva már nejlonzsákban volt

Egy túlélő meséli el a kolozsvári intenzív osztályon történteket.
  • Szerző: Ripost

A 46 kolozsvári Balla József elkapta a koronavírust, súlyos tünetei miatt intenzív osztályon kezelték, de szerencsésnek mondhatja magát, mert túlélte a betegséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi a romániai hivatalos Facebook oltakozási oldalon meséli el az intenzív osztályon átélteket, hogy a hitetlenkedők is megértsék, mennyire veszélyes ez a vírus és milyen könnyen bele lehet halni.

„ Nagyon gyorsan meghalnak az emberek. Ágytársunk a nővérekkel beszélgetett, hosszasan, legalább 10-15 percig tartott a diskurzus. Aztán 20 perc múlva már newjlonzsákban volt az illető” – meséli a megdöbbentő történetet József.

Kiderült: ő is nagyon megszenvedett a betegséggel. Egy hétig otthon maradt, gyógyszeres kezelést kapott, de amikor már nem kapott levegőt, segítséget hívott. Amikor bevitték a kórházba, 4 órát kellett várnia, amíg felszabadul egy ágy, olyan sokan feküdtek az intenzív osztályon. A kórházi kezelés után is oxigént-támogatást kapott, de örül neki, hogy sikerült túlélnie.

Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

A kép illusztráció

A férfi úgy gondolja, hogy azért nem járt úgy, mint a szobatársa, mert ő megkapta az oltást.

Az egész család oltást kapott. Őt és a két lányt Pfizerrel oltották be, feleségét pedig Astra Zenecával. „A vakcinán kívül nincs más megoldásunk. Ez az egyetlen esély arra, hogy megmeneküljünk. „ - mondta.

A szobatársa szomorú történetét azért osztotta meg József, hogy oltásra buzdítsa azokat, akik még nem vették fel a vakcinát. ” A védőoltás a legkényelmesebb védelem a COVID-19 ellen„ -tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?