KÜLFÖLD

„Amikor a buszhoz kísértelek, nem tudtam, hogy többé nem találkozunk„ – megszólalt a horvátországi buszbaleset sofőrjének a fia

10 ember vesztette életét és sokan megsérültek a horvátországi buszbalesetben.
  • Szerző: Ripost

Lesodródott az autópályáról, majd felborult egy busz vasárnap hajnalban Horvátországban, az A3-as autópályán Slavonski Brod közelében, a horvátországi buszbaleset utasai főleg koszovóiak voltak, akik Németországból, Frankfurtból utaztak haza Pristinába szabadságra.

 

A balesetben 10 ember meghalt, 15 súlyosan, 30-an könnyebben sérültek, sok gyermek is volt a buszon.

horvátországi buszbaleset

Képünk illusztráció!
Fotó: Facebook

Az egyik buszsofőr is meghalt a tragikus balesetben. A fia a Facebookon búcsúzott tőle.

„Apa, nagyon nagy most a bánat és a fájdalom a szívemben. Amikor a buszhoz kísértelek, megöleltelek, de nem eléggé, hiszen nem tudtam, hogy többé nem találkozunk.” - írta a megrendült fiú.

Egy 50 éves nő azt mesélte az egyik horvát hírportálnak, hogy Németországból mentek hazafelé, nem volt semmi gond, szólt a zene a buszban és a sofőrök nem sokkal a baleset előtt cserélték le egymást Zágrábban.

A nő pont szunyókált, fékcsikorgásra riadt, de abban a pillanatban már dőlt is a busz, minden rájuk zuhant a felső polcokról. Neki is fája az arca, de ez semmi ahhoz képest, hogy 10 ember meghalt a buszban.

„Síró emberek, kéz nélküli holttestek hevertek a busz mellett az árokban” – mondta egy másik túlélő a lapnak a horvátországi buszbaleset kapcsán.

A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a sofőr elaludt egy pillanatra. Súlyos fáradtság esetén néhány másodpercre úgy is elaludhatunk, hogy észre sem vesszük. A mikroalvásnak is hívott rövid bóbiskolás felelős az autóbalesetek komoly hányadáért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?