KÜLFÖLD

Horrortanya Hollandiában: fordulat az évekig fogvatartott család ügyében

Nemrég döbbentette meg az egész világot a hír, hogy egy család hat tagja tíz évig a pincében élt. Most az egyiküket felelősségre vonhatják.
  • Szerző: Ripost

Először egy osztrák férfit vett őrizetbe és hallgat ki a holland rendőrség annak a családnak az ügyében, amely mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva. A rendőrségi őrizetben lévő férfi nem a család tagja, ő bérelte a farmot, ahol a családot – öt testvért beteg édesapjukkal – megtalálták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Europress – AFP/Wilbert Bijzitter/ANP

A CNN a holland rendőrség tájékoztatására hivatkozva arról ír, hogy a családot akaratuk ellenére tarthatták a pincében és jelenleg is vizsgálják, hogy milyen filozófiai vagy vallási meggyőződés játszhatott közre a cselekményben.

Az osztrák férfi mellett csütörtökön még egy személyt őrizetbe vettek, a rendőrség szerint a 67 éves férfi egyike annak a hat személynek, akiket hétfőn találtak meg a ruinerwoldi gazdaság eldugott helyiségében. A CNN szerint ez egyértelműen arra utal, hogy a gyerekek apjáról van szó. A hat gyerek közül egyik sem szerepel semmilyen állami nyilvántartásban, a rendőrök most azt próbálják feltárni, hogy pontosan milyen kapcsolatban vannak egymással.

A korábban őrizetbe vett 58 éves osztrák férfi és a gyerekek apjaként emlegetett férfi tettestársak lehettek nemcsak a gyerekek és fiatalok fogvatartásában, hanem pénzmosásban is.

Helyi sajtóértesülések szerint egy közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?