KÜLFÖLD

Horror: a fej nélküli testhez senki sem mert hozzányúlni

17-en indultak el Marokkó egyik strandjáról, de csak 16-an érkeztek meg Spanyolországba. Az úton döbbenetes esemény történt.
  • Szerző: SZM

Az afrikai Guineából származó Oumar Diallo 16 bevándorlóval együtt szállt be egy észak-marokkói strandon egy gumicsónakba. A társai Elefáncsontpartról, Maliból, Szenegálból érkeztek ide. Oumar volt a csónak “főnöke”, akinek minden migráns 2500 eurót fizetett és mindenki kapott tőle egy túlélő zsákot a 200 kilométeres útra. Ebben különféle italok voltak és egy kis ennivaló.

A csónak július 5-én indult el a marokkói Kariat Arkmane strandról és másnap a spanyol Alboran tengerre érkezett. A nap égetett, már mindenki fáradt és szomjas volt. Oumar egyik honfitársa pedig – véletlenül-e vagy tudatosan – belenyújt Oumar zsákjába és “ellopta tőle” az egyik üveget.

A "főnök" ezt észrevette és annyira begurult, hogy elővette a tőrét és azonnal levágta az áldozata fejét, amelyet azután bedobott a tengerbe.

A többiek megkövülve és rémülten nézték a történteket és meg sem mertek szólalni. A levágott fej nélküli testhez senki sem mert hozányúlni, az 45 percig a csónakban hevert.

Amikor a spanyol tengeri mentőhajó (Salvamento Maritimo) felvette a migránsokat a gumicsónakból, akkor már csak 16-an voltak. Almeria kikötőjében mertek néhányan beszélni az átélt borzalmakról.

Mindannyian Malagába kerültek a spanyol menekültügyi bizottság (CEAR) központjába, ahol egy pszichológus jelenleg is foglalkozik velük, Oumart pedig egyelőre a rendőrségen hallgatják ki.

Forrás: ElMundo