KÜLFÖLD

Hirtelen rosszul lett, ügyeletben halt szörnyet a bihari háziorvos

A férfi azért vállalt plusz ügyeleti napokat, hogy nyugdíját kiegészítse, ám pénteken rosszul lett és már nem tudtak rajta segíteni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pénteken reggel ügyelet közben hunyt el dr. Stefan Quai háziorvos Nagyváradon. A 66 éves férfi hirtelen rosszul lett, de mint kiderült: halála előtt pár nappal szívtájéki fájdalmakra panaszkodott. Az egészségügyi minisztérium vizsgálja az ügyet. Az orvos a Leaganului utcai ügyeleti központban, a fürdőszobában lett rosszul. Asszisztense próbálta újraéleszteni, de sem ő, sem a helyszínre érkező gyorsmentők nem tudták megmenteni – írja a Maszol.

Időközben kiderült, hogy az orvos halála előtt három nappal szívtájéki fájdalmakra panaszkodott, de a mentősök az elektrokardiogrammon nem találtak rendellenességre utaló jelet. Claudia Tiutin, az orvos kollégája azt is elmondta, hogy dr. Quai csütörtök reggel kardiológus szakorvosnál is járt, de ő sem talált nála problémára utaló jelet.

Az orvos csütörtökön 15 órakor kezdte az ügyeletet, és pénteken reggel fél hat körül lett rosszul. Kollégája a portálnak arról is beszámolt, hogy idős férfi  heti egy ügyeletet vállalt a központban, hogy nyugdíját kiegészítse. A Kolozsvári Iuliu Hatieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemet 1980-ban végezte el, gyermekgyógyászatra szakosodott.

Dr. Stefan Quai Bihar megyében első családorvosként kötött szerződést az egészségbiztosító pénztárral, rendelőjét saját lakásában alakította ki, abban az időben, amikor még mindenki állami rendelőkben dolgozott. Sorina Pintea egészségügyi miniszter legutóbb azt nyilatkozta, elemzik a helyzetet, az elhunyt doktort pedig kivételes orvosnak nevezte.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?