KÜLFÖLD

Hírszerzési jelentés: Nemzetközi maffia segíti az afrikai bevándorlást

Habár a Matteo Salvini olasz belügyminiszter nevéhez köthető törvény megtiltotta az Afrikából induló migránstaxik kikötését, most új, eddig még nem használt csatornákat fognak használni.
  • Szerző: SZM

Habár nagy károkat okozott az olasz maffiának, hogy a Matteo Salvini olasz belügyminiszter nevéhez köthető törvény megtiltotta az Afrikából induló migránstaxik kikötését, a nemzetközi szervezet továbbra is működik állapította meg az olasz hírszerzés (DIS) egy február végi jelentése, amely a képviselők számára készült.

Ma a kegyetlen nigériai maffia terjedése aggasztja mind a német, mind az olasz hírszerző szolgálatokat. A jelentés a szudáni maffiát is megemlíti:

a Kufra oázisok líbiai központjában agresszív szudáni bűnözői csoportok dolgoznak és az afrikai szarváról érkezők továbbítását végzik.

Ezt különösen brutális módszerekkel érik el, a bevándorlók letartóztatásától, váltságdíj követelésig bezárólag. A jelentés szerint fennáll annak a veszélye is, hogy az olasz kikötők lezárása miatt másfajta, illegális bevándorlási csatornákat fognak használni a Szaharától Európába történő embercsempész utakra.

A jelentés szerint Tunézia, Marokkó és Olaszország bűnözőinek szövetsége is aktív volt, Nabeul (Tunézia) és a szicíliai Palermo és Trapani tartomány között. Õk látták el személyazonosító és úti okmányokkal az érkező migránsokat. A bűnszervezetek hálózatai az
„embercsempész - vállalkozás” minden területén aktívak.

„Kézen fogják” a bevándorlókat és minden segítséget megadnak nekik attól kezdve, hogy mit kell tenniük a szociális támogatásért, milyen útvonalakon, kikkel tudnak továbbutazni észak felé, mennyi lesz az
utak tarifája és hogyan tudnak ezért fizetni, ha pedig megérkeznek a célországba, kit kell keresniük aki tovább „segíti” őket.

Az elmúlt években Olaszországban új termelési ág alakult ki amely a „menekültekkel kapcsolatos olasz vendégszeretetre” épít - ahogy azt egy korábbi miniszterhelyettes mondta. A baloldali egyesületek és az egyház évek óta hatalmas állami forrásokat kapott a bevándorlók fogadására és kezelésére. Csak 2018-ban ez az összeg több mint 5 milliárd euró volt.

Forrás: RT

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?