KÜLFÖLD

Hillary Clinton gyógyszere végleg elgurult, szerinte a Facebook célja Trump újraválasztása

Hillary Clintont leszámítva, talán még soha senki sem vádolta meg a Facebookot republikánus vagy jobboldali részlehajlással.

Hillary Clinton korábbi First Lady és külügyminiszter részt vett a Utah állambeli Salt Lake City-ben rendezett Sundance filmfesztiválon, ahol egyik beszédében képtelen vádakkal támadott neki a Facebooknak és Mark Zuckerbergnek – írja a The Atlantic internetes kiadása.

Hillary Clinton (Instagram)

Clinton szerint Mark Zuckerberg, a Facebook alapító vezérigazgatója „trumpi” és „autoriter” érveket használ a kommunikációjában, a vele való tárgyalás olyan, „mintha egy idegen hatalommal tárgyalna az ember”. Zuckerbergnek „óriási hatalma van”, a Facebook pedig „egy olyan nemzetközi vállalat, aminek olyan óriási befolyása van, amit még csak most kezdünk megérteni” – fogalmazott az egykori First Lady.

Hillary Clinton szerint a Facebook „nem csak közvetetten támogatja Trumpot, hanem egyenesen az a szándéka, hogy újraválasszák a jelenlegi elnököt”. A demokrata politikus kifejtette: Zuckerberget „valahogy meggyőzték arról, hogy az ő és a Facebook érdeke, hogy ne menjen szembe Trumppal és republikánus párttal.„

És ezeket olvastad már?