KÜLFÖLD

Hihetetlen: két éve van karanténban a férfi, ezért nem mozdul ki otthonról

A 31 éves férfi retteg, hogy elveszti a szaglását és az ízérzékelését, ezért inkább ki sem mozdul otthonról.
  • Szerző: Ripost

A 31 éves Blair Bowman 2020 februárjában kezdte el önkéntes karanténját, és kisebb szünettel ugyan, de azóta is tartja azt. Ezzel elérte, hogy ő van karanténban a legrégebb óta az Egyesült Királyságban, és elmondása szerint nem is lehetne boldogabb így.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így ő és párja közel két éve elszigetelten élnek edinburghi otthonukban. Blair csupán sétálni és bevásárolni jár ki, ami egyébként teljesen az ellentéte korábbi életének, hiszen munkájának köszönhetően beutazta a világ minden táját, beleértve Malajziát, Görögországot, Norvégiát és Törökországot. Ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy szereti új életstílusát, és otthonról is folytathatja munkáját.

„Mindketten ebben a kis buborékban élünk a kezdetek óta, mert már korán úgy döntöttünk, hogy megvárjuk, amíg a dolgok elrendeződnek„ – kezdte Blair, aki egyébként whisky-szakértőként tevékenykedik. „Számomra az íz- és szagérzékelés elvesztése olyan fontos és meglehetősen kemény dolog volt, ami miatt úgy döntöttem, hogy óvatosabb leszek. A világ megtapasztalásának körülbelül 40 százaléka az íz és az illat, szóval nekem nagyon hiányozna, ha nem ízlelhetnék meg egy finom kávét. Nem annyira a munkámról szól, sokkal inkább arról, hogy élvezni szeretném az életet.”

Tavaly nyáron, amikor a számok némi reményt mutattak, találkozott a szabadban néhány barátjával, de itt is tartották a távolságot. Ezután pedig ismét úgy döntött, egyáltalán nem fog kimozdulni, mert Blair úgy gondolja, hogy a kint lét rövid távú előnyei nem érik meg a kockázatokat.

„Tudom, hogy rengeteg lehetőségem lesz utazni, vacsorákon részt venni és új helyeket meglátogatni, amikor úgy érzem, készen állok rá, addig is mindent el tudok intézni a nappalimból is„ – magyarázta Blair.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?