KÜLFÖLD

Hihetetlen! Golyóálló sisakokat helyeztek el a zsinagógában!

Minden szék alatt egyet. Így próbálják meg megvédeni az imádkozó híveket egy esetleges iszlamista támadástól. Ott van is miért aggódni.
  • Szerző: SZM

Több tízezer zsidó tért vissza a Szentföldre Franciaországból az elmúlt években, a bevándorlás okozta fokozódó antiszemitizmus miatt. Ugyanez a folyamat játszódott le a dél-svédországi Malmőben is. De még ennél is nehezebb helyzetben vannak azok a zsidók, akik például Isztambulban laknak.

"Az isztambuli zsinagógák erődített katonai bázisoknak tűnnek" - mondta az egyik imádkozó az Ynetnewsnak annak kapcsán, hogy

két halálos terrortámadás után a helyi Beth Israel zsinagógában golyóálló sisakokat helyeztek el a székek alatt, hogy egy hasonló esetben valamelyest meg tudják védeni az itt imádkozókat.

Mindkét terrorakció még évekkel ezelőtt történt. Az egyik a Neve Shalom, a másik éppen a Beth Israel zsinagóga volt. Akkor 23-an meghaltak és 303 ember megsebesült, közöttük 100 zsidó. Azóta a városban élő zsidók már nem hordanak kipát.

Még az Izraelből érkezett ultra-ortodox zsidók egy csoportját is csak csak szigorú biztonsági ellenőrzés után engedték be a most már golyóálló sisakokkal ellátott zsinagógába, amelyhez hasonló nincs máshol a világon.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?