KÜLFÖLD

Hihetetlen egyszerű a trükk: Így szöknek át a falon a migránsok

Kiakadtak a britek, miután megtudták: több millió ment el az adójukból egy olyan határvédő falra, amelyet még egy kisgyerek is ki tud játszani!
címkék:
  • Szerző: KF

A közel 4 méteres „Calais-i Nagyfal” felhúzása 2,3 millió fontba (818 millió forintba) került a brit kormánynak, és az volt vele a célja, hogy megakadályozza, hogy a migránsok felszökdöshessenek az Egyesült Királyságba tartó kamionokra. Ezért majd’ egy kilométeres fal húzódik a kikötőváros autóútjának északi szakasza mellett, és csak néhány acélajtó található rajta.

 

Az alapelképzeléssel nem is volt gond, ám az Express brit napilap munkatársai bemutatták, hogy a kivitelezés már igenis problémás. Az acélajtókon belülről nincs, csak kívülről, az út felől van kilincs – és az ajtók nincsenek bezárva, kulcs nélkül is könnyen nyithatóak. Így tehát a migránsoknak csak egy mozgékony társra van szükségük, aki körbekerüli a falat, és az út felől kinyitja nekik az ajtót, máris ugyanúgy elözönölhetik az utakat, mint a fal előtti időszakban.

A veszély pedig valós, hiszen a város melletti erdőben jelentős migránscsoport táborozik, akik csak a lehetőségre várnak, hogy átszökhessenek brit területre. Azt pedig a környék lakói is tudják, hogy a fal csúfosan megbukott: már az ellenőrzések alatt nyilvánvaló volt, hogy senkit nem tud feltartóztatni, mégsem változtattak rajta – a migránsok pedig megállíthatatlanul jönnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?