KÜLFÖLD

Hibázott a kórház: azt mondták, lánya született, de fiúval tért haza

Az anyuka napjai még mindig rettegésben telnek: nem tudja, hogy a saját gyermekét tartja-e a karjaiban, vagy valaki másét.
  • Szerző: Ripost

A 36 éves Okszana Kolesznikova ötödik gyermekének adott életet a Liszki Körzeti Kórházban, de a nagy örömöt egy borzalmas hiba árnyékolta be.

 

Miután megszületett a pici, az orvosok kis időre az anya mellkasára tették a babát, de utána rögtön el is vitték a fertőzésveszély miatt. Okszana csak a baba arcát látta, és csak akkor árulták el neki, hogy lánya született, mikor harmadszorra kérdezett rá.

A kórházban töltött napok alatt az anya nem láthatta a pici Mashát, és utólag visszagondolva úgy látja, a nővérek nagyon furcsán viselkedtek - ekkor azonban a nő még nem gyanakodott. Mikor azonban hazamentek, sokkot kapott.

A gyerekekkel együtt akarta megfürdetni a kislányt, de amikor levette a pelenkát, kiderült, hogy Masha valójában fiú. A nő először azt hitte, félreértett valamit a kórházban, de a papírokon is egyértelműen az állt: Okszana kislányt szült.

Mikor a család kérdőre vonta a kórházat, megnyugtatták őket, hogy a baba - most már Misha - valóban az övék, csak adminisztrációs hiba történt.

Az alkalmazottaink nagyon elfoglaltak, fáradtak. Aznap hat baba született. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy egy ilyen eset megtörténhetett, de ez a hiba nem okozott semmilyen kárt a család egészségében vagy életében"

- védekezett dühösen a kórház vezetősége.

Okszana azonban még nem nyugodott meg: egy másik kórháztól várja a DNS-teszt eredményeit, mert attól tart, elcserélték a kislányát egy másik babára a szülészeten.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?