KÜLFÖLD

Hiába próbálták újraéleszteni a 11 éves kisfiút, belehalt az áramütésbe

A romániai kisfiú 18 éves testvérével volt, amikor felmászott egy villanyoszlopra, ahol megrázta az áram.
  • Szerző: Ripost

Áramütés következtében meghalt kedden egy 11 éves gyermek a romániai Negresti városban, miután az újraélesztésére tett kísérletek hiábavalóak voltak. A helyszínre a Sürgősségi Életmentő Szolgálat két Vaslui megyei csapata szállt ki, akik megpróbálták újraéleszteni a gyermeket, de sikertelenül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az elsősegély-nyújtó mentőcsapat kiérkeztekor az áramütötte gyermek eszméletlenül feküdt egy kisfeszültségű oszlop mellett. Elkezdték az újraélesztését, röviddel azután kiérkezett a mobil intenzív osztály csapata is, ők egy órán keresztül folytatták a manővert. Több mint 60 perc letelte után a mentőorvos kénytelen volt megállapítani a halál beálltát” – mondta el Marius Stanciu, a Vaslui megyei ISU szóvivője.

Loredana Stavar, a Vaslui Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pedig elmondta, a gyermek, aki nagyobb testvérével volt, felmászott egy villanyoszlopra, ahol áramütés érte és leesett. „17 óra 39 perckor értesített minket egy 18 éves fiatalember, hogy 11 éves öccse felmászott Negresti városban egy villanyoszlopra, és eszméletlenül leesett róla” – nyilatkozta. A rendőrség vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt – írja a Maszol.

És ezeket olvastad már?