KÜLFÖLD

Hiába próbálkozott teherbe esni egy nő – végül egy bokaröntgen kiderítette, igazából férfi

A nő sosem menstruált, de mégsem gondolta, hogy bármi gond lehetne...
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 25 éves nő és a férje gyereket szerettek volna, de egy évig hiába próbálkoztak. Végül egy bokasérülés következtében derült ki, hogy a nőkre jellemző „X” helyett a férfiakra jellemző „Y” kromoszómával rendelkezik.

Mindenáron gyereket akartak a férjével
Fotó: 123rf

A röntgenvizsgálat során tűnt fel az orvosoknak, hogy eléggé alulfejlettek a csontjai, és valószínűleg az is meglepte őket, hogy a nőnek sosem volt menstruációja.

Ennek kapcsán a páciens elmondta: kamaszkorában az orvosok elintézték a dolgot azzal, hogy biztosan későn érő típus. Felnőtt korában pedig kellemetlennek találta ezt a témát, azért nem foglalkozott vele.

A kivizsgálások során az is kiderült, hogy nincsen méhe és petefészkei sincsenek. De heréi sem – az orvosai azt feltételezték, hogy korábban lehettek heréi, ezek azonban elhaltak idővel.

Amint a 25 éves nő elmondta: soha nem voltak kérdései a saját nemével kapcsolatban, ugyanis az átlagnak megfelelő, női jellegű külső nemi szervekkel rendelkezik. A jelenséget, mely szerint valakinek eltér egymástól a genetikai neme, illetve a külső nemi jellegei, interszexualitásnak nevezi a szakirodalom – írta a Transindex.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?