KÜLFÖLD

Hét és fél évre ítélték a 11 éves kisfiút összeszurkáló migránst

Feltehetően kényszerképzetei voltak annak az eritreai migránsnak, aki tavaly júliusban hajszál híján agyonszúrt egy 11 éves német kisfiút. A muszlim bevándorló meg volt róla győződve, hogy létezik egy videó, amelyen meztelenül szerepel, és azt gondolta, hogy az áldozat édesanyja láthatta azt...
  • Szerző: WM

A passaui bíróság első fokon hét év hat hónapra ítélte a 26 éves Abdulrahman M.-et. Az eritreai migránst tavaly júliusba vették őrizetbe. A szörnyű tragédiáról a %% is beszámolt többször. Egy forró nyári napon járókelők és autósok arra lettek figyelmesek, hogy egy erősen vérző kisfiú szalad ki egy társasház ajtaján, és sokkos állapotban kér segítséget. A nyomában loholt az afrikai migráns, de amikor meglátta, hogy több autós is megállt segíteni, elrohant a helyszínről. A bíróságon felolvasott vádirat szerint a kisfiú édesanyja lett volna a célpont, de ő a támadás időpontjában vásárolni volt férjével és másik fiával.

Abdulrahman M. több migránstársával ugyanabban a házban élt, mint a német család, az anyuka pedig sokszor megfordult a bevándorlóknál, hogy segítsen nekik. Az eritreai férfi egyik alkalommal azzal a sztorival állt elő a társainak, hogy létezik egy videó, amelyen ő meztelenül szerepel, és a német nő ezt látta. Az pedig bosszút kíván, ha egy nő egy muszlim férfit meztelenül látott. A migráns ezt követően ment fel a német család lakására, ahol a 11 éves kisfiú nyitott ajtót. Így aztán őt kezdte az előkapott konyhakéssel szurkálni, és közben többször azt kiabálta, hogy dögölj meg.

A fiatal áldozat szerencséjére a család kutyája megzavarta a támadót, így a fiú le tudott menekülni az utcára.

A bíró szerint a migráns által emlegetett videó nem létezik, Abdulrahman M.-nek kényszerképzetei vannak. Ez azonban még nem menti fel a felelősség alól, szakvélemények azt igazolták, hogy a vádlott büntethető. Az afrikai bevándorló ügyvédje azt állítja, hogy védencét többször megkínozták és bezárták Líbiában, miközben próbált Európába jutni. A védő szerint ez olyan súlyos traumát jelentett számára, amit a mai napig nem tudott feldolgozni.

A bíróságon elhangzottak szerint a kiskorú áldozat sérülései begyógyultak, de továbbra is pszichológus segítségére szorul. A támadás óta alig tud iskolába járni, és kedvenc hobbiját, a focit is hanyagolnia kell.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?