KÜLFÖLD

Hazudott a balos olasz kormány, jöhetnek a migránstaxik

A baloldali olasz kormány hazudott, amikor a migrációval kapcsolatban megígérte, hogy nem változtat szigorú politikáján. Nemcsak változtat, de azt a hamis látszatot kelti, hogy az Olaszországba érkezők nem maradnak Itáliában. Igenis maradnak.
  • Szerző: Ripost

Megkapta a kikötési engedélyt az Ocean Viking migránstaxi, amely előreláthatóan a szerda reggeli órákban érkezik meg a Puglia tartományban található Taranto kikötőjébe, ahonnan a legközelebbi regisztrációs központba szállítják majd át a migránsokat – írja az MTI.

A francia Sos Mediterranée és a svájci bejegyzésű Orvosok határok nélkül civil szervezetek közös hajója október 13-án vett fel a líbiai partok közelében 176, gumicsónakban várakozó bevándorlót, és kijelentette, hogy nem hajlandó őket az arab országba visszaszállítani, hanem Európában tenné ki őket.

Natasha Bertaud, az Európai Bizottság szóvivője bejelentette, hogy a korábbi gyakorlat szerint a Bizottság koordinálja az érkezők elosztását az erre önként jelentkező EU-tagországok között.

Rossana Sasso, a jobboldali Liga pugliai képviselője közölte, hogy a párt szerdán tiltakozó akciót tart az Ocean Viking érkezésével egy időben:

A római kormány lerántotta a leplet a máltai megállapodásról! Nincsen szó semmilyen szétosztásról, a migránsok Olaszországban maradnak, Franciaország és Németország nevet a markába, mi (olaszok) pedig két évet ugrottunk vissza a múltba, amikor a migráció ellenőrizetlen volt, a kikötők nyitottak, az érkezés teljesen szabad. Tarantóból is Lampedusát akarnak csinálni.

Úgy vélekedett: azok, akik a háborútól való menekülésre hivatkoznak, Olaszországban teremtenek erőszakot és háborús állapotokat.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) szerint az Öt Csillag mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya Olaszországot Európa migránsközpontjává tette. A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint a kormány a zárt kikötők helyett nyitott Olaszországot hirdetett meg.

Az Ocean Viking augusztus óta egyébként négyszer is megtette a Líbia és Dél-Európa közti utat, és összesen mintegy 700 migránst szállított az EU-ba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?