KÜLFÖLD

Hatalmas robbanás rázta meg Párizst, sokan pánikba esetek

Az eset után hirtelen annyian próbálták felhívni a rendőrséget és a katasztrófavédelmet, hogy a francia rendfenntartó erők egyszerűen elérhetetlenné váltak.
címkék:

Hatalmas robbanás rázta meg Párizst és elővárosait szerda déli tizenkét óra után pár perccel. A francia főváros lakóinak beszámolói szerint a pár tizedmásodpercig tartó morajlásba még az épületek is beleremegtek – írja a The Local angol nyelvű francia hírportál.

A robbanás után rengetegen pánikba estek. Hirtelen annyian próbálták felhívni a rendőrséget és a katasztrófavédelmet, hogy a francia rendfenntartó erők egyszerűen elérhetetlenné váltak.

12 óra 30 perckor a párizsi rendőrség adott tájékoztatást a történtekről a hivatalos Twitter-oldalukon. Elmondásuk szerint a fővárosban tapasztalt robbanást egy Rafale típusú vadászgép okozta, ami – feltehetően véletlenül – pont a Párizs feletti légtérben lépte át a hangsebességet, melynek következtében hangrobbanás történt.

A robbanást egyébként a francia nyílt teniszbajnokságnak otthont adó Stade Roland Garros stadionban is hallani lehetett. A sportlétesítményben épp a svájci Stanislas Wawrinka és a a német Dominik Köpfer játszott, amikor megremegett a föld.

Az esetről készült felvételen tökéletes hallható a hangrobbanás okozta morajlás, illetve jól látható, hogy a teniszezők hosszú másodpercekre lefagynak az eset után.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?