KÜLFÖLD

Hatalmas robbanás rázott meg egy tömbházat, 38 embert még keresnek

Óriási detonáció történt egy oroszországi tömbházban. Az épületben hivatalosan 120 ember lakott, közülük legalább 4-en életüket vesztették, 38 embert pedig eltûntként tartanak számon. A tragikus esethez helyszínén több száz ember dolgozik a mentési munkálatokon.
  • Szerző: Ripost

Robbanáshoz riasztották a tűzoltókat hétfő délelőtt az oroszországi Magnyitogorszk városában– adta hírül a Fox NewsA gázrobbanás egy tömbházban történt december 31-én hajnalban, amikor még a lakosok nagy része aludt. 

A 8 emeletes épület egy része összeomlott, a nyolcadiktól egészen a földszintig. 26 lakás szinte teljesen megsemmisült.

- Éppen aludtunk. Egyszer csak arra riadtam fel, hogy zuhanunk. Azt hittem, hogy álmodom, de miután kinyitottam a szememet észrevettem, hogy hiányzik a fal. Mindenki sikítozott


- emlékezett vissza az egyik túlélő az EuroNews szerint.

Nyolc ember életét vesztette, öt lakót pedig kórházba vittek, kettejüket súlyos, életveszélyes állapotban. Sergei Berdnikov, a város polgármestere szerint a hatóságok még 38 embert eltűntként tartanak nyilván, de azt nem tudni, hogy a keresett személyek a házban tartózkodtak-e a robbanás idején. Az eltűntek között hét gyerek is van.

A hatóságok munkáját az időjárás is nehezíti, a környéken jelenleg -20 fokos fagy van. A további omlások miatt az épület egy jelentős részét ki kellett üríteni. Arra, hogy találnak még túlélőket a romok alatt, igen kicsi az esély, mert ha a sérüléseik nem is, de a fagyos hideg biztosan végzett velük.

Az előzetes vizsgálatok alapján az omlás okaként a hatóság nem szándékos gázrobbanást feltételeztek. Később az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat megerősítette, hogy gázrobbanás történt, és bűnügyi eljárást indítottak az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?