KÜLFÖLD

Hatalmas bejelentést tett a NATO: valami készül a világűrben

A szervezet főtitkára szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a stratégiailag fontos szatellitek is célpontok lehetnek...
  • Szerző:

Egy szerdai NATO konferencián Jens Stoltenberg főtitkár arról beszélt, hogy az emberek többségének fogalma sincs, mennyire függünk a műholdjainktól – és arról, hogy meg kell védeni őket az olyan nagyhatalmaktól, amik támadást indíthatnak ellenük. Elsősorban Oroszországot és Kínát említette, és ahogy fogalmazott, a két ország információik szerint dolgozik olyan rendszerek fejlesztésén, amik a műholdak ellen irányulnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció!)

Nem csupán vakká tehetik ezek a támadások a műholdakat, de üzemképtelenné is tehetik, vagy meg is semmisíthetik őket. Stoltenberg hozzátette, hogy a műholdas rendszereket az élet szinte minden területén használják: időjárás-előrejelzés, kereskedelem, mobiltelefon hálózatok, bankrendszerek – és nem a hadseregek. Ezért szükség van egy olyan központra, ami megfigyeli a világűrt, adatokat gyűjt, és elemzi, hogy milyen potenciális veszélynek vannak kitéve a NATO tagországok műholdjai. Az űrközpontot a tervek szerint a Ramstein légibázison hozzák létre, Németországban.

Forrás: Mirror

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?