KÜLFÖLD

Hat nő és öt férfi halt meg, durva vérengzés történt egy bárban Brazíliában

Hét, az arcát csuklyával eltakaró fegyveres támadott.
  • Szerző: Ripost

Egy brazíliai bárban 11 embert lőttek agyon helyi idő szerint vasárnap este: a rendőrség arra gyanakszik, hogy bűnözők közötti leszámolás áll a háttérben.

A beszámolók szerint Belem észak-brazíliai város egyik peremkerületében hét, az arcát csuklyával eltakaró fegyveres érkezett kocsikon és egy motoron a szórakozóhelyre, és tüzet nyitott az áldozatokra, akiknek a személyazonosságát nem közölték. Hat nő és öt férfi halt meg, egy sebesült túlélte a mészárlást.

A rendőrségnek egyelőre nincs hivatalos magyarázata, de nem hivatalos források szerint gyaníthatóan kábítószerrel kapcsolatos leszámolásról van szó, azaz két banda harcol a piacért - írja az MTI. Egy másik magyarázat szerint két rendőr halálát bosszulták meg a támadók. A rendőröket a múlt héten ölték meg a térségben.

Szemtanúk szerint a gyilkosok főként az áldozatok fejét vették célba. Pará államra, amelynek Belem a fővárosa, magas bűnözési mutatók jellemzőek. Az ország igazságügyi és belbiztonsági minisztere márciusban több száz rendőrt irányított oda a helyiek megerősítésére.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?