KÜLFÖLD

Hát ezt meg most hogy? Sorozatosan erőszakolta meg a migránsokat egy svéd LMBTQ-aktivista

A homoszexuális elkövető jogi tanácsadásért cserébe kényszerített fiatal, életerős férfiakat szexuális együttlétre.

Hatrendbeli nemi erőszak és kétrendbeli szexuális zaklatás vádjával indult eljárás a stockholmi székhelyű Svéd Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű, Queer és Interszexuális Jogok Szervezetének (RFSL) egy korábbi alkalmazottja ellen, aki a gyanú szerint tömegesen erőszakolta meg az Svédországba érkező migránsokat – írja a Sveriges Television svéd állami televízió internetes kiadása.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az elkövető több 26 és 28 év közötti menedékkérőt kényszerített szexuális tevékenységre 2018 eleje és 2019 vége között.

Paulina Pilati stockholmi főügyész kijelentette, hogy a férfi azoknak a menedékkérőknek a kiszolgáltatottságát használta ki, akik jogi tanácsot kértek tőle azzal kapcsolatban, hogyan maradhatnának az országban, és hogyan kerülhetnék el a kitoloncolást.

„A felperesek segítséget és tanácsot kértek tőle a menekültügyi eljárással és a svédországi tartózkodásukkal kapcsolatban. A bírósági vizsgálat kulcskérdése, hogy az áldozatok különösen kiszolgáltatott helyzetben voltak-e. Én személy szerint úgy gondolom, hogy abban voltak. Az áldozatok tudták, hogy szexelniük kell vele, hogy segítséget kapjanak. A szexuális együttlétek nem beleegyezéses alapon történtek – fogalmazott Pilati.

Február végén egyébként az RFSL stockholmi kirendeltsége egy közleményben elismerte, hogy már hónapokkal korábban tudtak a nemi erőszakról és a szexuális bántalmazásról, mielőtt figyelmeztették volna a hatóságokat.

Jacob Tardell, az RFSL stockholmi elnöke azt állította, hogy azért nem tettek rendőrségi feljelentést hosszú időn keresztül, mert az egyik áldozat nem akart belekeveredni a jogi eljárásba.

A meg nem nevezett elkövetőt 2020. december 11-én tartóztatták le. Azóta előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?