KÜLFÖLD

Halálos kőomlás: magyar túrázót ölt meg a zuhanó szikla

Megszólalt egy szintén magyar túlélő a tragédiáról, ami a népszerű osztrák kirándulóhelyen történt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Graz-közeli Medve-szurdok a turisták közkedvelt kirándulóhelye, és az egyik leghosszabb szurdok Ausztriában. Az 1300 méter hosszú, vízesésekkel teli, sziklás szurdokban nap mint nap több ezer turista fordul meg. Szerdán egy óriási sziklatömb zuhant alá a szurdokba, és átszakította a turisták számára kiépített falépcsőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: 123RF)

A kőtömb pont egy éppen megálló, és az egyik vízesést csodáló turistacsoport közé csapódott be. A több száz kilós szikla egy 21 éves osztrák nőre esett, de a becsapódáskor vele együtt egy 50 éves magyar nő is a mélybe zuhant. Rajtuk kívül még másik nyolc ember is megsebesült, közülük egyikük súlyosan. Az osztrák hatóságok nagy erővel kezdték meg a mentést: több mint száz mentő és négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A sérülteket a szurdok bejáratához vitték, és onnan szállították őket kórházba. A Bors azt írja, a magyar nő több tíz métert zuhant a mélybe, a holttestét egy vízesés alól emelték ki. A Medve-szurdokot lezárták, és azt tervezik, hogy korlátozzák a jövőben a látogatók számát.

Egy magyar turista, Tamara is a szurdokban járt a tragikus események időpontjában.

„Szerintem perceken múlt az életem, mert nem sokkal azután értünk a tragédia helyszínére, ahol az omlás történt. Még az is lehet, hogy láttuk az áldozatokat, mert mi lassabban haladtunk felfelé. Sokan nem készülnek fel a túrára, például papucsban mennek felfelé. Óriási szerencsénk volt, hogy nem minket nyomott agyon a szikla„ – mondta Tamara.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?