KÜLFÖLD

Gyomorforgató magyarázatot adott a kiskorúval közösülő férfi

Különös magyarázatot adott a bíróságon egy migráns, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy kiskorút.
címkék:
  • Szerző: WM

Egy kisebb helyi svéd lap számolt be elsőként arról a bűncselekményről, amelynek gyanúsítottja egy magát 17 évesnek valló migráns. A rendőrség azért vette őrizetbe a meg nem nevezett állampolgárságú bevándorlót, mert a gyanú szerint arra kényszerített egy kiskorú lányt, hogy közösüljön vele. Az elfogott migráns a rendőrségen bevallotta, hogy valóban szexelt a kislánnyal, de szerinte ez messze van a bűncselekménytől.

Ez egy olyan dolog, ami egyszer csak megtörtént két fiatal között

– vallotta a gyanúsított. Amikor a nyomozók szembesítették vele, hogy ha nem is történt erőszak, akkor is törvénybe ütköző a nemi kapcsolat  egy 14 év alatti lánnyal, a  bevándorló azt állította, ő ezt nem tudhatta, mivel senki nem mondta el neki, hogy Svédországban mik a szabályok. A migráns ügyvédje azzal érvelt a bíróságon, hogy a védence kiválóan teljesít az iskolában, és lényegesen visszavetné a fiatalember tanulmányait, ha börtönbe küldenék. Az ügyben eljáró bíró azonban elutasította a védő érvelését, mondván ez sokkal súlyosabb eset annál, mint hogy a gyanúsított tanulmányait figyelembe vehessék.

Az ügyészség külön kitért arra is, hogy szakértői vizsgálatot kérnek, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a migráns nem 17 éves, hanemmár 20 is elmúlt. A tárgyalás ősszel folytatódik.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?