KÜLFÖLD

„Gyerekek szexuális kizsákmányolása” miatt letiltotta Joe Biden több videóját a Twitter

A szóban forgó felvételek 5-6-7 éve készültek, és egészen mostanáig azok nem zavarták a közösségi oldal moderátorait. Sokak szerint a videók eltüntetése nyílt beavatkozás az elnökválasztási kampányba.
címkék:

Twitter moderátorai több olyan videót is „gyerekek szexuális kizsákmányolását” bemutató tartalomnak minősítettek és letiltottak, melyeken Joe Biden demokrata párti elnökjelölt látható, ahogy kislányokat és nőket szagolgat, simogat és fogdos - írja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

A letiltott videók még akkor készültek, amikor Biden az Obama-adminisztráció alelnökeként szolgálta hazáját 8 éven keresztül. Ebben az időszakban a jelenleg 77 éves politikus rendszeresen furcsán közeledett és tapogatott tinilányokat, középkorú hölgyeket és idős asszonyokat formális rendezvényeken. Vélhetően az elnökválasztási kampány hatására idén eddig nyolcan állították, hogy Joe Biden korábban illetlenül ért hozzájuk, megsértette a személyes terüket, amitől ők feszélyezve érezték magukat.

Biden nemrég egyébként bocsánatot kért a korábbi viselkedéséért, amit azzal magyarázza, hogy ő ilyen laza személyiség, az érintést preferáló politikus és a lányait például sosem zavarta, amikor hasonlóan közvetlenül közeledett feléjük. Elmondása szerint az ilyesfajta viselkedés még senkit sem zavart, amikor ő volt fiatal, de megérti, hogy változnak az idők és felhagy a tapogatással, simogatással.

 

Az első videó letiltása után több Twitter-felhasználó is megpróbálta kiposztolni a szóban forgó kellemetlen tartalmakat a mikroblogra, hogy megnézzék, őket is tiltják-e a moderátorok. Egy Jake Koenig nevű amerikai férfi is így tett, aki arról számolt be, hogy nem csak a videót tiltották le, hanem a fiókját is felfüggesztették határozatlan időre.

A Biden-videók letiltása után a republikánus párti véleményvezérek azzal vádolták meg a Twittert, hogy ezzel a gyakorlattal segítik a Demokrata Pártot az elnökválasztási kampányban. Szerintük a technológiai óriásvállalat megpróbálja eltüntetni a baloldali politikus múltjának kellemetlen és kínos pillanatait, hogy azok ne jussanak el a választópolgárokhoz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?