KÜLFÖLD

Gyászolók közé hajtott a kamion, 18-an meghaltak

Halálra gázolt legkevesebb tizennyolc embert egy kamion Guatemalában egy autópályán a sötétben. Korábbi jelentések harminc halálos áldozatról szóltak.
címkék:
  • Szerző: F.G.

A tűzoltóság szóvivője közölte, a baleset szerda éjjel történt a közép-amerikai ország nyugati részén, Solola államban. Cecilio Chacaj szerint az emberek valószínűleg egy másik balesetben elhunyt ember holtteste körül gyűltek össze, a kamionos pedig beléjük hajtott. "Úgy tűnik, nem vette észre az embereket az úton, és átgázolt rajtuk" - mondta.
    A helyi hatóságok először 30 halálos áldozatról számoltak be, majd később módosították korábbi közlésüket. A legutóbbi hivatalos jelentések szerint a balesetben 18 ember - köztük 3 kiskorú - vesztette életét, és mintegy 20-an sérültek meg. Közülük egy személy szenvedett súlyos sérüléseket az eddigi információk szerint.
    Helyi sajtójelentések arról számolnak be, hogy a kamion világítás nélkül közlekedett, és elképzelhető, hogy a sofőr ezért nem látta meg az embereket, akik egy másik baleset helyszínénél gyűltek össze.
    A kamion sofőrje ellen körözést adott ki a helyi rendőrség.
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a guatemalai közúti közlekedés az egyik legveszélyesebbnek számít a világon. A közép-amerikai országban 2013-ban mintegy 1500 ember vesztette életét közlekedési balesetekben.
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?