KÜLFÖLD

Öngyilkos lett a karaténhajón egy magyar férfi

Valószínűleg a bezártság vezette a végzetes döntéshez a fiatal magyar férfit.
  • Szerző: Ripost

A carnival Breeze nevű luxus óceánjáró hajó immár két hónapja vesztegel Közép-Amerikában, a Bahama-szigeteknél. A hajó ugyanis a koronavírus járvány miatt nem köthet ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A társaságnál immár harmadik éve egy magyar idegenvezető, Sz. József is dolgozott. A magyar férfi feladata volt a hajó utasainak idegenvezetése a kikötő állomásokon.

A hajó fedélzetéről a turistákat még a járvány kitörésekor sikerült leszállítani, de az 1300 fős legénységnek a fedélzeten kellett maradni biztonsági okokból.

Egy héttel ezelőtt azonban megkapták az engedélyt, hogy elindulhassanak Angliába és Southampton kikötőjében ezúttal véglegesen kikössenek.

Már csak néhány nap volt hátra a lehorgonyzásig, amikor a személyzetnek gyanús lett: napok óta nem hallottak József felől, és a belépőkártyáját sem használta sehol. Végül má­jus 9-én bementek a kabinjába, ahol holtan találták. A kollé­gái és a barátai szerint a magyar férfi önkezével vetett véget az életének.

A halál pontos oka még ismeretlen, de a családot már értesítették a tragédiáról.

„Mindenkit sokkolt a hír, el sem hisszük, hogy ez megtörténhetett. József egy rendkívül jó ember volt, semmi előjele nem volt a tragédiának. Jó csapattag volt, és egy fantasztikus ember. Mélyen lesújtott minket a halála” – nyilatkozta a tragédia után a legénység egyik tagja.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

És ezeket olvastad már?