KÜLFÖLD

Gyász: II. Erzsébetnek egyedül kell búcsúznia Fülöp hercegtől

A szabályok a királynőre is vonatkoznak.
  • Szerző: Ripost

Anglia királynőjének a gyásszal és az egyedülléttel is meg kell küzdenie a férje temetésén. A koronavírus miatt bevezetett szabályok árnyékot vetnek Fülöp herceg végső búcsújára, ugyanis II. Erzsébetnek jóeséllyel egyedül kell ülnie férje temetésén. A szabályok szerint közelező a két méter távolságtartás azoknak, akik nem egy háztartásban élnek, a királynő pedig az egyetlen, aki közvetlenül együtt élt a néhai Fülöp herceggel – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyászba borult a Winsdori kastély

A herceget szombaton helyezik végső nyugalomra a Windsori kastély Szent György kápolnájában, és csak a szűk családi kör vehet részt a temetésen. Egyelőre még nem tisztázott, hogy Erzsébetnek valóban egyedül kell ülnie férje temetésén, mivel Fülöp herceg privát titkára elviekben vele a királynővel lehetne.

II. Erzsébetnek egyedül kell megküzdenie a gyásszal

Fotó: Getty Images

A temetésen a távolságtartási szabályok mellett természetesen kötelező lesz a maszkviselés is, és tilos lesz énekelni. A Buckingham Palota egyik szóvivője szerint a ceremónia pontos részleteit csütörtökön hozzák nyilvánosságra, de annyi biztos, hogy a járványügyi korlátozásoknak megfelelően fog zajlani. A temetést közvetíteni fogja a brit televízió, és egy perc néma csenddel is tisztelegnek majd délután 3-kor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?