KÜLFÖLD

Gumicsónakokkal a La Manche csatornán, így próbálkoznak a migránsok

Majdnem megdőlt az eddigi rekord, miután a hét közepén egy nap alatt 79 illegális bevándorló érte el Nagy-Britannia partjait a La Manche csatornán keresztül.
  • Szerző: WM

A hatóságok szerint ennél már csak szeptember 10-e volt durvább, amikor 86 migráns érkezett 24 órán belül a csatornán. A mostani esetben összesen öt gumicsónakkal hajózott a 79 illegális bevándorló, rá egy napra pedig további 19 migráns ért hasonló módon partot. Az utóbbiak iráni és iraki állampolgárnak vallották magukat, a hatóságok 11 férfit, 4 nőt és 4 kiskorút regisztráltak. Egyre több migráns próbál még a Brexit előtt eljutni Nagy-Britanniába, mivel sokan attól tartanak, hogy a kilépés után még nehezebb lesz eljutni a szigetországba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sok a dolga a brit parti őrségnek.
Fotó: Steve Finn / Getty Images

Nigel Farage szerint mind Theresa May, mind Boris Johnson brit miniszterelnökök megbuktak a migráció ellen vívott harcban. A Brexit párt vezetője ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy január óta 1700 migráns kelt át Franciaországból a csatornán az Egyesült Királyságba. Farage korábban úgy fogalmazott:

Nigel Farage
Fotó: Christopher Furlong / Getty Images

A kormány elsődleges feladata, hogy megvédje az állampolgárait. Mostanság, amikor annyi terrortámadás követnek el a kontinensen, lehetetlenség megengedni, hogy olyan emberek lépjenek be az országunkba, akiknek a származásáról semmit sem tudunk. Aki nem ért velem egyet, annak nem árt tudnia, hogy a 2015 novemberében 130 emberrel végző merényletek nyolc terroristájából öt illegális módon lépett be az Európai Unió területére.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?