KÜLFÖLD

Görögország: egy pakisztáni migráns drogoztatott és szexrabszolgaként tartott két tinilányt

A helyi sajtó a „horror”, a „sokk” és a „gyomorforgató” szavakkal jellemezte a bűncselekményt.

A görög rendőrség őrizetbe vett Athén belvárosában egy pakisztáni bevándorlót, aki a gyanú szerint a lakásán tartott fogva két tinilányt, akiket kábítószerrel „itatott” és rendszeresen megerőszakolt – írja a Proto Thema görög hírportál.

A sajtó beszámolóiból nem derül ki, hogy a lányok mennyi ideje raboskodtak a pakisztáni bevándorlónál, és hogy milyen viszonyban álltak vele.

Az viszont biztos, hogy a 16 és 17 éves áldozatnak szombat éjjel, kicsivel éjfél előtt sikerült megszöknie az Akropolisz melletti Thiseio nevű városnegyedben található „pokollakásból”. A szabadulásuk után a lányok szakadt ruhákban segítségérért kiáltva futottak az utcára. A fogva tartójuk félmeztelenül üldözte őket. A lányok már majdnem 10 perce menekültek, amikor egy kijárási korlátozásokat felügyelő járőrbe botlottak. A rendőr gondolkodás nélkül földre vitte és megbilincselte a pakisztáni migránst.

A két áldozat elmondta, hogy a férfi fogva tartotta, droggal itatta, és többször megerőszakolta őket. Ha pedig nem engedelmeskedtek neki, akkor megverte, vagy gyilkossággal fenyegette meg őket.

A pakisztáni férfi lakásán a görög rendőrség különleges egysége, a Bűnmegelőzési és Felszámolási (OPKE) tartott házkutatást, mely során 49 csomag szárított kannabiszt, 40 darab vényköteles erős nyugtatótablettát és pár gramm heroint foglaltak le.

Azt nem tudni, hogy az előzetes letartóztatásban lévő migráns illegálisan tartózkodott-e az országban. Vádemelés még nem történt az esettel kapcsolatban, de valószínűleg kitoloncolás vár az elkövetőre az ügy végén.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?