KÜLFÖLD

Gigantikus töke nőtt a gazdának, de a meglepetés csak utána jött

Az amerikai férfi nem mindennapi módon hasznosította a hatalmasra nőtt tököt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ahelyett, hogy egy hatalmas töklámpást csinált volna egy tennessee-i farmer a tökéből, valami egészen furcsára használta fel – írta a CNN.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Justin Ownbynak egy rég dédelgetett álma volt, hogy termesszen egy 450 kilós tököt, az elmúlt négy évben komolyan rá is hajtott. Idén ehhez minden korábbinál nagyobb esélye volt, mert kapott egy magot a tavalyi tennessee-i rekorder tökből, ami 770 kilós volt.

Májusban ültette el a magot Ownby, és gondját viselte, minden nap locsolta, letakarta, ha nagyon sütött a nap, a bogarak távoltartásáért is mindent megtett – mesélte a felesége, Christin.

Amikor végül elérte a végleges méretét, egy utánfutóra rakta a szomszédja segítségével, hogy elvigyék megmérni, hány kiló is lett, végül 413 kilogrammot mutatott a mérleg. Ez a legtöbb, ami eddig sikerült a farmernek, az előző rekordja mindössze egy 100 kilós volt.

Ownby kiürítette a tökből a magokat, majd úgy döntött, a gyerekeikkel szórakozik kicsit. Belerakta a földjükön fekvő tóba, beleült, majd elkezdett evezni. Egy ponton meg is próbált felállni benne, ami végül sikerült is, csak aztán elmerült a tóban.

A tökkel egyébként a helyi vásáron a második helyezést érték volna el, csak arra az időpontra már egy családi vakációt tervezett a család. Talán majd jövőre, a férfi ugyanis nem adja fel, hogy elérje a 450 kilós álomhatárt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?