KÜLFÖLD

Furcsa hadgyakorlat Erdélyben, egy sörgyár felrobbanását imitálják

Hadgyakorlatot tartanak jövő héten Csíkszeredában, a történet szerint egy kibertámadás miatt felrobban egy környékbeli sörgyár.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas hadgyakorlatot tartanak jövő héten, amelynek helyszíne Csíkszereda lesz – adta hírül a Maszol.ro hírportál.

A Concordia 19 nevű, elképzelt történet szerint kibertámadás során felrobbantanak egy csíkszeredai sörgyárat, amely miatt többen meghalnak és vegyi szennyeződés is történik. A gyakorlaton a hadsereg, a belügy, a Román Hírszerző Szolgálat, a Kormányőrség és a Különleges Távközlési Szolgálat mintegy 500 egyenruhása vesz részt.

Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a fegyveres erők azt fogják gyakorolni, hogyan kell elsősegélyben részesíteni és kimenekíteni vegyi szennyeződéssel is járó támadás esetén a sebesülteket. A hadgyakorlatba ezért bevonják a helyi kórházakat is.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen Csíkszereda lesz a hadgyakorlat helyszíne, Marian Botea úgy válaszolt: mert nagyon jó az intézményközi együttműködés ebben a régióban.

„A védelemért felelős intézmények együttműködése kiváló. Ez bebizonyosodott a pápa látogatásakor is” – idézte a tábornokot a Digi24.

Azt azért ne felejtsük el, hogy merő véletlenségből a Csíki Sör Manufaktúra is éppen azon a környéken van...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?