KÜLFÖLD

Franciaország: öngyilkosságot kísérelt meg egy 15 éves iraki migráns, mert házasságra kényszerítették a szülei

A fiatal áldozat sokat veszekedett az édesapjával, amiért nem követte a muszlim szokásokat és hagyományokat.

A dél-nyugat franciaországi Bayonne városában súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 15 éves iraki lányt, aki öngyilkosságot próbált elkövetni, és kivetette magát szülei negyedik emeleti lakásának ablakán – írja a France Bleu közszolgálati rádió internetes kiadása.

A meg nem nevezett, bagdadi származású tinédzser január 7-én, csütörtök délután kísérelt meg öngyilkosságot. A lányt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol sikerült stabilizálni az állapotát.

A rendőrség kezdetben balesetkén kezelte az esetet. Az első tájékoztatásunk szerint a lány véletlenül zuhant ki az ablakból. Az öngyilkosság lehetősége csak pár nap nyomozás után merült föl, miután kiderült, hogy a közel-keleti migránsszülők házasságra akarták kényszeríteni egy szem gyermeküket, aki ezt határozottan elutasította.

Egy nyomozáshoz közeli forrás arról számolt be a France Bleu-nak, hogy a fiatal lány „ideológiai okok miatt szakítani készült a családjával”. Egyáltalán nem követte a muszlim hagyományokat és szokásokat, emiatt pedig sokat veszekedett az édesapjával.

A lány szüleit, akik se franciául, sem pedig angolul nem beszélnek, pénteken kihallgatták a rendőrök. Egyelőre nem történt vádemelés velük szemben, mindketten szabadlábon vannak. A sorsukról a Bayonne-i ügyészség fog dönteni .

A lányuk jelenleg is kórházi ellátásra szorul. Az ügy lezártának végéig biztosan a gyermekvédelmi hatóságok gondoskodnak majd róla. Ha pedig bebizonyosodik, hogy a szülei házsaságra akarták kényszeríteni, akkor végleg állami gondozásba kerül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?