KÜLFÖLD

Franciaország: lefejeztek egy középkorú férfit Marseille közelében

Az áldozat, illetve az elkövető életkora és származása jelenleg ismeretlen. Minden jel arra utal, hogy nem terrorista jellegű bűncselekmény történt.

Hétfő délután három órakor a francia rendőrség nagy erőkkel vonult ki a Marseille-től 60 kilométerre keletre található Toulon belvárosának egyik forgalmas sétálóutcájába, miután több járókelő is arra lett figyelmes, hogy az egyik házból kidobnak egy kartondobozba csomagolt emberi fejet – írja France Info francia hírportál.

A szemtanúk beszámolója szerint a brutális gyilkosság feltételezett elkövetője hosszú percekig, csurom véresen állt egy bérház negyedik emeleti ablakban, ahonnét a fejet az utcára dobták.

A francia Közbiztonsági Központi Igazgatóság (DCSP) tájokoztatása szerint ezt a férfit kicsivel három óra után sikerült őrizetbe venni, miután egy gyors reagálású egység rátörte a lakás ajtaját, ami mögött elbarikádozta magát. A gyanúsított fegyvertelen volt, nem tanúsított ellenállást. A levágott fejhez tartozó test a nappaliban hevert.

Az akcióban senki sem sérült meg. A belügyminisztérium arról adott hírt, hogy nem terrorista jellegű bűncselekmény történt.

A nagy közösségi oldalakon megjelent egy videó arról, ahogy a gyanúsítottat megbilincselve berakják egy rendőrségi furgon hátuljába.

Az áldozat, illetve az elkövető életkora és származása egyelőre ismeretlen. Egyes források szerint mindketten hajléktalanok, és egy helyi férfi fogadott be őket ideiglenes pár napra. A ház tulajdonosa nem volt otthon, amikor a bűncselekmény történt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?