KÜLFÖLD

Fordulat az esti londoni terrortámadás ügyében

A rendőrség bejelentette: végeztek a terroristákkal és az áldozatok számát is elárulták.
  • Szerző: Ripost

Hat ember vesztette életét London központjában abban a terrortámadásban, mely során három dzsihádista egy fehér furgonnal először a járókelők közé hajtott, majd kést rántva vérengzeni kezdtek.

A Scotland Yard vasárnap reggel bejelentette, hogy végeztek mind a három támadóval, és szerintük más nem vett részt a terrorakcióban.

Megjelent egy kép két földön fekvő támadóról. A testükhöz fémpalackoknak látszó tárgyakat rögzítettek. Ezzel akarták megtéveszteni a rendőröket, hogy azt higgyék, robbanószerkezetek vannak rájuk erősítve.

A kórházakba 30 embert kellett szállítani és több tucatnyian könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában, ahol csütörtökön előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?