KÜLFÖLD

Fordulat a megölt román kislány ügyében, öngyilkos lett a tettes

A férfi szándékosan hajtott bele egy teherautóba, nem sokkal azután, hogy a holland hatóságok is keresni kezdték.
  • Szerző: Ripost

Öngyilkos lett az a 46 éves holland férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy 11 éves román kislányt. A Maszol szerint Johannes V. hazatérése után frontálisan ütközött egy kamionnal. A rendőrség szerint a férfi szándékosan hajtott bele a teherautóba.

Képünk csak illusztráció!

A holland rendőrség arról tájékoztatta a román hatóságokat, hogy a férfit évek óta megfigyelték. A határrendészet szerint Johannes V. 2016 óta négyszer ment Romániába, általában csak pár napra, a legtovább, csaknem egy hétig 2017-ben maradt, ám korábbi látogatásainak célja még nem ismert.

A Transindex szerint a férfit korábban már elítélték szexuális bűncselekményekért, a romániai ügyészek a letartóztatását kérték, miután pedig a holland hatóságok is keresni kezdték, öngyilkos lett. A nyomozók szerint a pedofil valószínűleg egyedül hajtotta végre a kislány elrablását. A Dâmboviţa megyei falut „vadászterületként” járta körbe egy bérelt autóval.

Közben a román legfőbb ügyészség átvette a vasárnap holtan talált 11 éves kislány ügyét. A holland hatóságok továbbra is készek mindenben együttműködni.